Eiersalade
Eiersalade

Eiersalade

Een klassieker bij de lunch of borrel: eiersalade. Eenvoudig om zelf te maken en met eindeloos veel variaties is er altijd eentje voor ieders smaak. Laat de eitjes maar koken en ontdek jouw favoriet!

Eiersalade recepten

Eiersalade maken
Eiersalade maken

Eiersalade maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 6 middelgrote eieren
  • 25 g verse bieslook
  • 6 el mayonaise
  • 1½ tl Franse mosterd
  • 1 tl worcestershiresauce
  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn.
  2. Meng de mayonaise, mosterd, worcestershire sauce en ¾ van de bieslook door de geprakte eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrooi de eiersalade met de rest van de bieslook.

Truffel-eiersalade met avocado

Het feest begint al bij het kerstontbijt! Leuk op de ontbijttafel: eiersalade met truffel in de vorm van een ster. HAPJE– 12 STUKS. - 35 MIN. INGREDIËNTEN 8 middelgrote eieren
 1 sjalot
 15 g verse kruidenmix voor kruidenboter 4 el truffelmayonaise 1 eetrijpe avocado
 12 sneetjes casino volkoren gesneden kerstuitsteekvormpjes ster Eiersalade met truffel Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren, snijd ze in kleine stukjes en doe in een kom.
Snipper de sjalot zeer fijn. Snijd de kruiden fijn en meng ze met de sjalot, truffelmayonaise en de eieren.

 Avocado snijden Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in kleine blokjes en meng door de eiersalade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. 
 Eiersalade in kerstvormpjes Steek 12 kerststerren met het stekertje uit het brood. Rooster 5 min. in de voorverwarmde oven. Zet het stekertje op een bord om een kerstster van brood heen en vul met de eiersalade. Druk goed aan.
 Haal de stekers eraf terwijl je met een lepeltje de salade tegenhoudt.
00:21