Caesar salade
Caesar salade

Caesar salade

Caesar salade is een simpele, maar supersmaakvolle salade die je in een handomdraai op tafel zet. Het originele recept vul je gemakkelijk aan met kipfilet of zalm, of tover je met aardappeltjes of pasta om tot een maaltijdsalade.

Caesar salade recepten

Caesar salade
Caesar salade

Caesar salade

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 petit pains
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 middelgroot ei
  • 250 g kipfilet
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 46 g ansjovisfilets in olie in blik
  • 4 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1 krop romainesla
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal ⅓ van de petit pains in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de rest van de petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
  2. Klop in een diep bord het ei los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.
  3. Laat de ansjovisfilets uitlekken en prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor. Pers de knoflook en de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Snijd de sla in reepjes en schep door de dressing. Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.

Gegrilde caesarsalade met tomaat

Op zoek naar een lekkere maaltijdsalade? Maak eens een gegrilde caesarsalade! Gegrilde caesarsalade met tomaat maken:Kook 4 eieren in 7 minuten bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Doe ondertussen 75 milliliter olijfolie en 1 teen knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie. Snijd 1 petit beurre in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de olie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 minuten. Keer halverwege. Knip 250 gram cherrytomaten tomaten aan de tak in trosjes en gril ze 3 minuten tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan. Snijd 4 kropjes babyromainesla in kwarten en bestrijk rondom met de rest van de olie. Gril de sla 3 minuten. Keer halverwege. Bestrijk 300 gram kipfilethaasjes met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 minuten. Keer regelmatig. Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden. Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf er 50 gram geschaafde Parmezaanse kaas over en serveer met de dressing. Zo maak je gegrilde caesarsalade.
03:23