Loempia
Loempia

Loempia

Loopt het water jou ook in de mond als iemand ‘loempia’ zegt? Deze overheerlijke Aziatische snack maak je gewoon zelf! Het feest begint met filodeeg en eindigt in de frituur. Met de vulling kun je variëren. Ontdek jouw favoriet!

Loempia recepten

Chinese loempia
Chinese loempia

Chinese loempia

Ingrediënten

voor 10 porties
  • 10 vellen diepvries filodeeg
  • 160 g kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 winterpeen
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g taugé

Nodig in de keuken

  • frituurpan of ruime pan
  1. Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een vochtige theedoek. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schep de kipfiletreepjes om met de sojasaus, knoflook en gember en laat minstens 15 min. staan.
  2. Schrap de winterpeen. Snijd hem in stukken van ca. 5 cm en daarna in de lengte in dunne plakken. Snijd vervolgens de plakken in de lengte in dunne reepjes. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel. Leg in de linker bovenhoeken van het filodeeg, een paar kipreepjes, wat wortel en taugé over een breedte van 8 cm. Rol het deeg een stukje op. Bestrijk het onbedekte deeg met het ei.
  3. Vouw dan eerst de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg daarna, over de vulling heen, verder op. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.
  4. Verhit ondertussen het frituurvet tot 175 °C. Frituur de loempia's met 3-4 tegelijk in 5-6 min. goudbruin en gaar.

Vegetarische rijstvelloempia’s

Wil je een lekker Aziatisch voorgerecht serveren vanavond? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Rollen maar! Dip makenHak 50 g pinda’s fijn en doe in een kom. Snipper 1 kleine rode ui zo fijn mogelijk en doe bij de pinda’s. Snijd 5 gram koriander fijn. Voeg samen met 100 milliliter Thaise zoete chilisaus en 2 eetlepels water toe aan de pinda’s. Pers 1 limoen uit, doe het sap bij de dip en roer door. Mihoe...

03:17