Vegan lunch

Met een vegan lunch is een kleurrijk feestje gegarandeerd. Of je nu gaat voor volkorentoast met avocado of een goedgevulde wrap. Lekker voor thuis en makkelijk voor onderweg. Probeer daar maar eens nee tegen te zeggen!

Vegan lunch recepten

Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje maken
Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje maken

Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje maken

Ingrediënten

voor 4 personen
 • 4 groentebroodjes paprika
 • 550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
 • 1 el arachideolie
 • ½ tl uienpoeder
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 eetrijpe avocado
 • 2 el Jean Bâton vegan mayo
 • ½ Jazz appel
 1. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.
 2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
 3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.
 4. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.

Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do

Ook een avocado addict? Bij deze variant van de toast met avocado zie je hoe je een avocadoroos maakt!Avocado en tomaat snijdenRooster 4 sneetjes brood en bestrijk ze met 20 g plantaardige margarine. Snijd ondertussen 50 gram cherrytomaten in kwarten. Snijd 1 eetrijpe avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in dunne partjes of maak een avocadoroos.os.Toast beleggenVerdeel de sneetjes toast over de borden. Verdeel de avocado erover. Bestrooi met peper. Verdeel de tomaat en eventueel 30 g milde kiemgroenten erover en serveer.Avocadoroos maken?Leg een geschilde avocadohelft op een platte schaal of groot bord. Snijd de avocadohelft in de breedte in zo dun mogelijk plakjes. Duw vervolgens de plakjes schuin van elkaar af zodat een lange slinger ontstaat. De plakjes moeten elkaar wel blijven raken. Vorm van de slinger een rondje, zodat er een roos ontstaat.
00:27