Vegan avondeten
Vegan avondeten

Vegan avondeten

Wist je dat je gerechten zoals pasta of broodje hamburger makkelijk om kunt toveren tot een vegan topper? Vervang het vlees, zuivel of eieren met plantaardige producten of voeg extra groenten toe. Makkelijker dan dit wordt ‘t niet, wel lekkerder!

Recepten voor vegan avondeten

Vegan lasagne bolognese
Vegan lasagne bolognese

Vegan lasagne bolognese

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpeen
  • 5 el milde olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g verse Italiaanse kruiden
  • 125 ml AH Suid-Afrika soepele rode huiswijn
  • 100 ml kraanwater
  • 800 g Mutti polpa in blik
  • 400 g De Vegetarische Slager rul gehackt
  • 50 g tarwebloem
  • 700 ml amandeldrink ongezoet
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 9 AH Basic lasagnevellen
  • 2 trostomaten

Nodig in de keuken

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  1. Snipper de ui, snijd de selderij en wortel in blokjes van ½ cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui, selderij en wortel 10 min. op middelhoog vuur, blijf goed omscheppen. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn. Voeg de verse kruiden, knoflook, rode wijn, het water, de polpa en het gehakt toe aan de groenten en laat nog 30 min. met de deksel op de pan koken. Bestrooi met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de amandelmelk toe. Voeg de edelgistvlokken en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
  3. Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en verdeel ⅓ van de lasagnevellen erover. Verdeel daar ⅓ van de bolognesesaus en vervolgens ⅓ van de bechamelsaus erover herhaal totdat je 3 lagen hebt. Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min goudbruin en gaar. Dek eventueel halverwege af als de tomaten te donker worden.

Gele-linzenspaghetti met knolselderij en tomaat

Voor dit makkelijke pastagerecht gebruiken we geen gewone spaghetti, maar spaghetti van gele linzen. Gele linzen? Ja, dat doet het in dit pastagerecht heel goed bij de tomatensaus met knolselderij, pijnboompitten en basilicum. Het resultaat: een gezond en smaakvol pastagerecht.
00:31