€ 50 weekmenu

Afwisselend koken voor het hele gezin en recepten zonder poespas. En dat voor nog geen € 50*. Da’s lekker betaalbaar, toch?

*prijswijzigingen voorbehouden. Dit weekmenu komt uit Allerhande 'Bewaren & besparen' - februari 2020.

Babi ketjap met Chinese kool en rijst
Babi ketjap met Chinese kool en rijst

Babi ketjap met Chinese kool en rijst

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g witte rijst
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 1 Chinese kool
  • 300 g hamlap
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml AH BASIC ketjap manis
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes van 1 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. bruin. Voeg de rode peper en gember toe. Pers de helft van de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak op middelhoog vuur 4 min. Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over kommen.