Wortelwraps, bloemkoolrijst en bietenpizza worden ook wel foodswaps genoemd. Mooi om te zien, minstens zo lekker als de 'gewone' variant en een slimme manier om extra groente binnen te krijgen.

Beter in je vel zitten of een steentje bijdragen aan een goed milieu; wat de reden ook is: we willen allemaal meer groente op het menu! En daarnaast willen we ook lekkere dingen blijven eten (lees: snacken). Want het leven is toch veel minder leuk zonder pizza, pasta en hamburgers?!

‘Food Swaps’
Gelukkig zijn er de ‘de food swaps’. Je ziet steeds meer nieuwe producten waarbij ingrediënten deels, zo niet helemaal vervangen worden door groenten of peulvruchten. Soms verstopt, maar meestal in de hoofdrol! Vaak zijn het ingrediënten die meer vezels of minder koolhydraten en calorieën bevatten.

Van bloemkoolpizza tot bietenwrap
Denk aan pizzabodem van bloemkool, broccolirijst, pasta van linzen, bietenwraps, groentebroodjes, vegetarische burgers of zelfs ‘knakworsten’ gemaakt van wortel. Je kunt ook zelf food swaps maken: gebruik sla bladeren in plaats van tortillawraps om te vullen, portobello’s als vervanger van een rundvleesburger of courgettespaghetti in plaats van spaghetti.

Lees meer

Food swaps (66)

sorteer op
recept Azi­a­ti­sche hot­dog met ro­de­kool, avo­ca­do & ta­hin­dres­sing

Azi­a­ti­sche hot­dog met ro­de­kool, avo­ca­do & ta­hin­dres­sing

20 min.
(2)
recept Sla­wraps met zwar­te bo­nen-knof­look­pu­ree en wit­te kaas

Sla­wraps met zwar­te bo­nen-knof­look­pu­ree en wit­te kaas

10 min.
(1)
recept Groen­te­piz­za met kips­ho­ar­ma en pit­ti­ge wor­tel­sa­la­de

Groen­te­piz­za met kips­ho­ar­ma en pit­ti­ge wor­tel­sa­la­de

40 min.
(12)
recept Pa­el­la met bloem­kool­rijst

Pa­el­la met bloem­kool­rijst

20 min.
(3)
recept Rijk­ge­vul­de ta­co's met ve­gan pul­led Jack­fruit

Rijk­ge­vul­de ta­co's met ve­gan pul­led Jack­fruit

20 min.
(19)
recept Ve­gakro­ket­ten van pul­led jack­fruit

Ve­gakro­ket­ten van pul­led jack­fruit

1 u. 15 min.
(4)
recept Mexi­caan­se tor­til­la met ijs­berg­sla en peen ju­li­en­ne

Mexi­caan­se tor­til­la met ijs­berg­sla en peen ju­li­en­ne

15 min.
(10)
recept Bie­ten­wraps met biet en warm­ge­rook­te zalm

Bie­ten­wraps met biet en warm­ge­rook­te zalm

10 min.
(1)
recept Porto­bel­lo-piz­za

Por­to­bel­lo-piz­za

20 min.
(0)
recept Bie­ten­tor­til­la met ro­de pes­to, kip­fi­let en ba­si­li­cum

Bie­ten­tor­til­la met ro­de pes­to, kip­fi­let en ba­si­li­cum

15 min.
(3)
recept Pa­na­ng cur­ry met bloem­kool­rijst

Pa­na­ng cur­ry met bloem­kool­rijst

20 min.
(7)
recept Piz­za ma­ri­na­ra

Piz­za ma­ri­na­ra

25 min.
(0)
recept Beef­bur­ger op groen­te­brood­je

Beef­bur­ger op groen­te­brood­je

25 min.
(4)
recept Groe­ne cour­get­te­piz­za

Groe­ne cour­get­te­piz­za

25 min.
(10)
recept Ve­gan brood­je pul­led sweet po­ta­to

Ve­gan brood­je pul­led sweet po­ta­to

45 min.
(5)
recept Knap­pe­ri­ge sla­wraps met Ko­re­aan­se krui­den

Knap­pe­ri­ge sla­wraps met Ko­re­aan­se krui­den

25 min.
(19)
recept Ho­me­ma­de bloem­kool­bur­ger met hum­mus

Ho­me­ma­de bloem­kool­bur­ger met hum­mus

40 min.
(9)
recept Rain­bow bloem­tor­til­la's

Rain­bow bloem­tor­til­la's

1 u. 15 min.
(32)
recept Bie­tenta­co’s met zalm, avo­ca­do en ra­dijs

Bie­ten­ta­co’s met zalm, avo­ca­do en ra­dijs

25 min.
(4)
recept Ro­ze gy­o­za met kip en gar­na­len

Ro­ze gy­o­za met kip en gar­na­len

1 u. 15 min.
(3)
recept Spaan­se pa­pri­ka-chi­li­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfriet

Spaan­se pa­pri­ka-chi­li­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfriet

35 min.
(3)
recept Groen­te­bur­gers

Groen­te­bur­gers

1 u. 15 min.
(11)
recept Porto­bel­lo­bur­ger

Por­to­bel­lo­bur­ger

15 min.
(7)
recept Lin­zen­pas­ta met spi­na­zie en ve­ga­bal­le­tjes

Lin­zen­pas­ta met spi­na­zie en ve­ga­bal­le­tjes

15 min.
(8)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.