Kliekjes
Kliekjes

Kliekjes

Per jaar gooien we per persoon 34 kilo eten weg. Met wat slimme tips en trucs geef je kliekjes een culinaire make-over. Want het tegengaan van voedselverspilling is beter voor het milieu én je portemonnee.

Kliekjes recepten

Wentelteefjescake maken
Wentelteefjescake maken

Wentelteefjescake maken

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 4 middelgrote eieren
  • ½ el gemalen kaneel
  • 300 ml halfvolle melk
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 8 sneetjes oud brood
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 2 el poedersuiker

Nodig in de keuken

  • cakevorm (30 cm, ingevet)
  1. Verwarm de oven voor 180°C. Klop de eieren, kaneel, melk, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout met een vork los in een kom.
  2. Vet de cakevorm goed in met boter. Snijd de sneetjes brood in blokjes van 2 cm. Verdeel het brood over de vorm. Snijd de rest van de boter in kleine blokjes. Schenk het eimengsel erover en schep om met de helft van de pecannoten. Laat 10 min. staan en schep nogmaals om. Druk het brood goed aan. Verdeel de blokjes boter erover.
  3. Bak de wentelteefjescake in 40 min. goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 10 min. de rest van de pecannoten erover. Neem uit de oven en bestrooi met de poedersuiker.

Eenpersoons leftover pasta ovenschotel

Een eenpersoons ovenschotel van leftover pasta? Hallo, handig! Want teveel pasta koken, dat overkomt de beste. Gooi je pasta-restjes niet meteen boos in de vuilnisbak, maar gebruik ze voor je volgende maaltijd: pasta uit de oven. Wat dacht je van een pasta party for one met tomaat, mozzarella, spinazie en chorizoblokjes? Dat wordt sowieso één groot feest.

      &nbs...

00:23