Kliekjes

Per jaar gooien we per persoon 34 kilo eten weg. Met wat slimme tips en trucs geef je kliekjes een culinaire make-over. Want het tegengaan van voedselverspilling is beter voor het milieu én je portemonnee.

Kliekjes recepten

Frittata maken
Frittata maken

Frittata maken

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 300 g aardappel
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g verse spinazie
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 el halfvolle melk
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 15 g verse platte peterselie
  • 40 g gruyère
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (10 x 15 cm, ingevet)
  • kaasrasp
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.
  2. Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel. Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

Eenpersoons leftover pasta ovenschotel

Een eenpersoons ovenschotel van leftover pasta? Hallo, handig! Want teveel pasta koken, dat overkomt de beste. Gooi je pasta-restjes niet meteen boos in de vuilnisbak, maar gebruik ze voor je volgende maaltijd: pasta uit de oven. Wat dacht je van een pasta party for one met tomaat, mozzarella, spinazie en chorizoblokjes? Dat wordt sowieso één groot feest.
00:23