Gezond en budgetproof weekmenu
Gezond en budgetproof weekmenu

Gezond en budgetproof weekmenu

Een gezond weekmenu. Dat is handig! Met dit 5 dagenmenu eet je én volgens de Schijf van Vijf én blijf je binnen budget. De recepten zijn maximal € 2,50 p.p. (o.b.v. 4 personen berekend).

*prijswijzigingen voorbehouden. Dit weekmenu komt uit Allerhande editie 'Snel, slim, simpel' - september 2020.

Gezond & goedkoop

Van maandag t/m vrijdag
Bulgursalade met geroosterde groenten
Bulgursalade met geroosterde groenten

Bulgursalade met geroosterde groenten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g winterpeen
  • 400 g koelvers bloemkoolroosje
  • 1 el gemalen kaneel
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 300 g bulgur
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 1 bosje salade-ui
  • 1 limoen
  • 200 g cottagecheese
  • 7.5 g verse munt
  • 4 el water

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpeen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grote bloemkoolroosjes en meng met de winterpeen, kaneel, de helft van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen grof, verdeel over de groenten en rooster de laatste 5 min. mee in de oven.
  3. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Doe de cottagecheese, muntblaadjes, 1 tl limoenrasp (per 4 personen), ¼ van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
  4. Meng de bulgur met de rest van de olie, de helft van de salade-ui en de geroosterde groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer met de muntsaus en limoenpartjes.