Gevulde tomaten
Gevulde tomaten: kapje eraf, uithollen en vullen met wat je wil! Makkelijker wordt het bijna niet. Maak je gevulde tomaten eens met gehakt of rijst of combineer ze met gevulde paprika’s.

Gevulde tomaat met gehakt en maïs
Ingrediënten
4 personen
½ zakje
verse peterselie
1 blikje
maïskorrels
8
vleestomaten
150 g
lichtbelegen kaas
1 eetlepel
(olijf)olie
2 teentjes
knoflook
1 schaaltje
rundergehakt
1
fougasse de boulogne
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
- Oven op 200 ºC voorverwarmen. Peterselie fijnknippen. Maïs laten uitlekken. Tomaten wassen, kapjes eraf snijden en vruchtvlees eruit scheppen (wordt verder niet gebruikt). Kaas in kleine blokjes snijden. In koekenpan olie verhitten en knoflook erboven uitpersen. Gehakt in knoflookolie rul bakken. Maïs, peterselie, kaas en zout en peper naar smaak door gehakt mengen. Tomaten in ingevette ovenschaal zetten, met gehaktmengsel hoog opvullen. In midden van oven tomaten in 20 min. gaar laten worden. Na 15 min. brood naast tomaten meebakken. Gevulde tomaten met brood serveren. Lekker met komkommersalade.