Honing
Honing

Honing

Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels

Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels

Ingrediënten

4 personen

4

ansjovisfilets in olie in blik

1 teen

knoflook

15 g

verse munt

4 el

arachideolie

4

lamskoteletten

7.5 g

verse tijm

3 el

vloeibare honing

1 el

natuurazijn

2 tl

Verstegen gedroogde chili ringen

600 g

geschilde bospenen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd ondertussen de ansjovis, knoflook en de helft van de munt fijn. Meng met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren.
  3. Ris ondertussen de tijm van de takjes. Meng de tijm met de honing, de rest van de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.