Italiaanse ovenschotels
Italiaanse ovenschotels

Italiaanse ovenschotels

Italiaanse ovenschotel maken? Misschien denk je dan aan lasagne of cannelloni, maar je kunt nog zo veel meer Italiaanse ovenschotels maken. Wat dacht je van macaronischotel uit de oven of een Italiaanse aardappelschotel? Heerlijk!

Italiaanse ovenschotel met salami

Italiaanse ovenschotel met salami

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekruide bakaardappeltjes

1

rode paprika

1

courgette

2

tomaten

1 el

milde olijfolie

200 g

fijngesneden prei

225 g

verse pastasaus tomaat-mascarpone

75 g

salami worst

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappeltjes in de ovenschaal en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 min. op hoog vuur. Voeg de prei, tomatenblokjes en pastasaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de salami in reepjes van een ½ cm en de mozzarella in blokjes van 1 cm.
  4. Verdeel de groente over de aardappelen. Verdeel de mozzarella en salami erover en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.