Paddenstoelenrisotto
Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Met paddenstoelenrisotto haal je pas écht de herfst in huis. Comfortfood bij uitstek voor een regenachtige dag. Gebruik verschillende soorten paddenstoelen voor je risotto en probeer ’m eens met spinazie of pancetta.

Paddenstoelenrisotto maken: zo doe je dat

Paddenstoelenrisotto maken: zo doe je dat

  1. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot. Maak de champignons schoon met keukenpapier, snijd grof en bak 5 min. mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2-3 min. tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Giet ondertussen het kokende water over de bouillontabletten. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Schep de mascarpone door de risotto en warm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.