Snijbonen
Als de eerste snijbonen van ’t land komen, weet je dat de lente eraan komt. Lekker! Gekookt, gestoomd of roergebakken, met een stevige bite.

Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla
Ingrediënten
4 personen
270 g
udon-noedels
2 kropjes
babyromainesla
1
limoen
3 el
sojasaus
300 g
kipfilethaasjes
2 tenen
knoflook
4 el
arachideolie
400 g
paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
200 g
verse gesneden snijbonen
4 el
oestersaus
Dit heb je nodig
wok
aluminiumfolie
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de sojasaus met een halve eetlepel limoensap per persoon tot een saus.
- Halveer de kipfilethaasjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de kip met de sojasaus in 5 min. al omscheppend op hoog vuur gaar. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, paddenstoelenmix en snijbonen 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de oestersaus en noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min.
- Serveer de noedels met de kip, sla en limoen-sojasaus. Aan tafel schept iedereen zelf wat noedels en kip in een blaadje sla, rolt deze op en dipt in de saus.