Tarte tatin
Tarte tatin

Tarte tatin

Een tarte tatin is oorspronkelijk een taart uit Frankrijk waarbij appels ondersteboven, onder een dakje van bladerdeeg, worden gebakken. Voor het serveren wordt de taart omgekeerd. De opties zijn eindeloos, denk aan tarte tatin met peer of banaan. En wist je dat er ook hartige varianten zijn?

Tarte tatin maken: zo doe je dat

Tarte tatin maken: zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of op gasovenstand 4. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis. Verdeel de boter in vlokjes over de bodem van de schaal. Strooi de suiker over de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden erop. Zet de schaal op het vuur en laat de suiker in ca. 10 min. karameliseren (bruin kleuren).
  2. Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap. Leg het deeg op de appels, snijd het overhangend deeg weg. Duw het deeg iets naar binnen.
  3. Bak de taart in het midden van oven in ca. 20 min. gaar. Leg een bord op de schaal, keer samen (pas op voor de hete karamel!) en laat de taart op het bord glijden. Serveer warm.