Vaderdag recepten
Vaderdag recepten

Vaderdag recepten

Vaderdag valt altijd op de derde zondag van juni. Deze dag is bij uitstek een dag om je vader (of je vriend of man) eens flink te verwennen. En hoe kan dat beter dan met zijn favoriete eten? Wij hebben de beste Vaderdagrecepten om mee te verrassen. Met een leuk vaderdagcadeau erbij maak je het helemaal af!

Omelet bakken

Omelet bakken

  1. Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is.
  2. Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.
  3. Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan. Laat 5 sec. stollen.
  4. Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen.
  5. Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag.
  6. Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.
Wat zijn leuke vaderdagontbijt ideeën?

Wat zijn leuke vaderdagontbijt ideeën?

Vaderdag is een perfect excuus om uit te pakken op ontbijtgebied. Met eieren zit je altijd goed. Maak bijvoorbeeld een omelet, deze bakjes van spek en ei, een Italiaanse ricotta-omelet met gebakken tomaatjes of klassieke eggs benedict. Of ga voor pannenkoeken, zoals American pancakes met blauwe bessen en ahornsiroop of spek en banaan. Kies voor knapperig knäckebröd met aardbeien, geitenkaas en pecannoten of beleg crackers met een andere favoriet van je vader. Een open sandwich met pittige avocado is ook een aanrader. Nóg lekkerder op zelfgebakken brood natuurlijk. Tot slot: wat dacht je van wentelteefjes? Hartig of juist zomers zoet.