Vegetarische nasi
Vegetarische nasi

Vegetarische nasi

Nasi goreng: nasi betekent 'rijst', goreng betekent 'gebakken'. Nasi goreng is ontstaan om restjes mee op te maken en doet in Indonesië vaak dienst als ontbijt. Nasi goreng vega? Kan hoor. We laten je zien hoe!

Vegetarische nasi maken: zo doe je dat

Vegetarische nasi maken: zo doe je dat

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat afgedekt met een theedoek onder de deksel uitstomen (zo druppelt de stoom die zich tegen de deksel afzet, niet terug in de pan).
  2. Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er in 3 min. een omelet van.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Bak de ui al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag om spetters te voorkomen en bak de knoflook en de sambal 1 min. op laag vuur mee. Voeg de nasigroente toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de ketjap manis en asin en de rest van de sambal toe en roerbak nog 1 min. op hoog vuur mee. Snijd de omelet in reepjes en serveer met de nasi.