Verse pasta maken
Verse pasta maken

Verse pasta maken

Zelf verse pasta maken is zo veel lekkerder dan kant-en-klare pasta. En het is helemaal niet moeilijk én leuk om te doen. Probeer het zelf pasta maken uit met een van deze verse pasta-recepten.

Verse pasta maken: zo doe je dat

Verse pasta maken: zo doe je dat

Ingrediënten

8 personen

400 g

bloem

400 g

griesmeel

8

eieren

2 el

olijfolie

mespunt zout

1 el

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • deegroller

  1. Zeef de bloem en het griesmeel door elkaar boven het werkblad. Maak een kuiltje en breek daar de eieren in. Voeg de olie en een mespunt zout toe. Meng met de handen van binnenuit steeds een beetje bloem door de eieren. Ga door tot alles gemengd is. Kneed 15 min. tot een soepel deeg. Als het deeg te vochtig is, voeg dan wat bloem toe. Als het deeg te droog is, voeg dan wat water toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol met de deegroller 1 voor 1 uit op een licht met bloem en griesmeel bestoven werkblad. Rol uit tot een dikte van ongeveer 1 mm. Bestuif de vellen pasta met wat griesmeel en rol losjes op. Snijd in reepjes tot tagliatelle van minder dan 1 cm.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg het zeezout toe. Doe de tagliatelle erbij en roer door. Laat in 1 1/2 min. beetgaar worden. Serveer de tagliatelle met saus naar keuze of met wat olie en blaadjes basilicum.