Opperdepop: courgette met gerookte makreel (10-12 mnd)

Receptvideo

- 01:57 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept voor je kindje? Dan biedt Allerhande uitkomst met dit lekkere recept met courgette en gerookte makreel.

Bouillon trekken
Schil 1 grote winterpeen en snijd hem in blokjes. Was 2 bosuitjes en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en 1 kipdijfilet in een pan en voeg anderhalve liter water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.

Courgette stoven
Snijd 200 gram courgette in blokjes. Verwarm 1 klein klontje boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 minuten. Voeg 100 milliliter van de bouillon toe en stoof alles met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Prak de courgette met een houten lepel en maak de puree eventueel iets dunner met wat bouillon. Knip of snijd 3 takjes bieslook fijn en meng het erdoor.

Makreel
Verdeel 30 gram gerookte makreelfilet in kleine stukjes en schep door de courgettepuree. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten. Zo maak je courgette met gerookte makreel.