Opperdepop: risotto met wortel en varkensvlees (10-12 mnd)

Receptvideo

- 02:57 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept voor je kindje? Dan biedt Allerhande uitkomst met dit lekkere recept met risotto, geprakte wortel en varkensvlees.

Bouillon trekken
Schil 1 grote winterpeen en snijd hem in blokjes. Was 2 bosuitjes en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en 1 kipdijfilet in een pan en voeg anderhalve liter water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.

Risotto maken
Snijd 50 gram varkensfilet in blokjes van een halve centimeter. Smelt 20 gram boter in een steelpan en bak het vlees 2 minuten. Omdat het zo klein gesneden is, is het snel gaar. Schep het vlees uit de pan en houd apart. Doe 50 gram risottorijst in de pan bij de boter en bak 1 minuut. Voeg 200 milliliter van de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de rijst even door en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 18 minuten op laag vuur. Roer af en toe en voeg wat water toe als het te droog wordt.

Groenten erbij
Schil of schrap ondertussen 100 gram bospeen en snijd in plakjes. Zet de plakjes op met 100 milliliter van de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook de wortel in 10 minuten gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. Prak de wortel met een vork en maak de puree iets dunner met wat bouillon.

Maak het af met dille
Snijd of knip 1 takje dille heel fijn. Meng de dille en wortelpuree door de risotto. Voeg de stukjes vlees toe en warm alles even door. Zo maak je risotto met wortel en varkensvlees.