Opperdepop: kinderpaella (2-4 jr)

Receptvideo Opperdepop

- 02:55 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept voor je kindje? Dan biedt Allerhande uitkomst met dit lekkere recept voor paella met kip en roze garnalen.

Kip bakken
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van 1 rode paprika en snijd het vruchtvlees in
blokjes. Breng 750 milliliter water in een pannetje aan de kook en los anderhalf visbouillontablet er in op. Zet het vuur laag en er de inhoud van 1 zakje saffraandraadjes door. Houd de bouillon warm. Snipper 1 ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd 250 gram kipfilet in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de kip toe en bak 1 minuut mee.

Risottorijst
Schep de blokjes paprika en 250 gram risottorijst erbij. Bak het geheel al omscheppend nog 2 minuten. Voeg 400 gram tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om.
Schenk er zo veel warme bouillon op dat de rijst net helemaal onder staat. Laat de rijst onafgedekt 15 minuten op laag vuur koken.

Paella
Meng 150 gram bevroren doperwten door de rijst en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt.
Meng 2 minuten voor het einde van de bereidingstijd 200 gram roze garnalen door de rijst. Breng de paella op smaak 1 eetlepel citroensap, peper en eventueel zout. Zo maak je kinderpaella.