Opperdepop: knapperige courgetterolletjes (2-4 jr)

Receptvideo Opperdepop

- 02:50 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept voor je kindje? Dan biedt Allerhande uitkomst met dit lekkere recept voor knapperige courgetterolletjes.

Courgette en geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 150 gram courgette in kleine blokjes. Snipper 1 ui. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak 4 minuten, tot de courgette zacht is. Verkruimel er 100 gram zachte geitenkaas door en voeg peper en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur.

Filodeeg
Leg 5 plakjes filodeeg op een werkblad en snijd ze over de breedte in drie repen van gelijke grootte. Dek het filodeeg waarmee je niet werkt af met een vochtige doek om uitdroging te voorkomen. Bestrijk de randen van een reep deeg dun met wat olijfolie. Schep op een smalle kant van een reep 1 eetlepel van het courgettemengsel. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de reep deeg op. Plak de rand met een beetje olie dicht. Maak zo ook de rest van de rolletjes. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje olie.

Knapperige courgetterolletjes
Bak de rolletjes in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. Neem uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Zo maak je knapperige courgetterolletjes.