Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst

Receptvideo Opperdepop

- 02:43 min.

Ben je op zoek naar een lekkere traktatie? Dan biedt Allerhande uitkomst met dit lekkere recept voor rupsbroodjes met knakworst.

Deeg maken
Meng in een kom 225 gram mix voor witbrood met 150 milliliter lauwwarm water en 15 gram boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Rupsjes maken van deeg
Verdeel het deeg in 10 gelijke balletjes. Bestrooi het werkblad met wat bloem om plakken te voorkomen. Rek het deeg uit tot langwerpige lapjes die iets langer zijn dan de knakworsten. Laat 10 knakworsten goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg op elke reep deeg 1 worstje. Vouw het deeg over de worstjes dicht; de worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Druk de naden goed aan. Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop 1 ei los en bestrijk de rupsen ermee. Duw in elke ‘kop’ 2 krenten als ogen. Bak de broodrupsen in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en leg ze op een dienblad. Zo maak je rupsbroodjes met knakworst.