Volkorenlasagne

Receptvideo

- 00:32 min.

Een lasagne waar je je geen seconde schuldig over hoeft te voelen. We gebruiken voor deze gezonde lasagne namelijk volkorenbladen, cottagecheese en we maken de tomatensaus zelf. Zo verandert lasagne van comfort food ineens in healthy food.

Tomatensaus maken
Verhit 1 el milde olijfolie in een hapjespan en bak 300 g rundertartaar in 5 min. rul. Voeg 600 g Italiaanse roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Voeg 2 tl gedroogde tijm, 136 g tomatenpuree uit blik en 800 g tomatenblokjes uit blik met vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

Lasagnelaagjes maken
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep ondertussen 2 soeplepels saus op de bodem van de ovenschaal (20 x 30 cm). Bedek achtereenvolgens met 4 volkorenlasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en 100 g cottagecheese. Bedek weer met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de saus en 100 g cottagecheese. Eindig met 4 lasagnebladen, de rest van de saus en 200 g cottagecheese. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Lekker met een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.