Prei­qui­che met kip en brie & een sa­la­de van snoep­to­maat­jes

Receptvideo - 00:33 min.

Quiche met prei is een klassieker. Al-tijd goed en met kip en brie is-ie extra lekker. Maak er een salade van snoeptomaatjes bij en je maaltijd is compleet!

Quiche maken
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de quichevorm met 350 g croissantdeeg en druk de naden dicht. Maak eventueel van het deeg dat je over hebt figuurtjes om de quiche later mee te versieren.

Vulling maken
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak 400 g gesneden prei 5 min. op middelhoog vuur. Meng 200 g gerookte kipreepjes erdoor en verdeel over het croissantdeeg. Snijd 15 g bieslook fijn. Klop 4 middelgrote eieren los met 50 ml melk, de helft van de bieslook en peper. Schenk dit mengsel over de prei en kip in de quichevorm. Snijd 165 g boerenbrie in reepjes van 1 x 5 cm en verdeel over de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. 

Salade maken
Halveer ondertussen 500 g snoeptomaten. Meng 1 el olie en de rest van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de quiche met de salade van snoeptomaatjes.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.