Verantwoord alcoholgebruik

Wij zijn van mening dat je van alcohol kunt en mag genieten, mits er verantwoord mee wordt omgegaan. Wij kennen en nemen graag onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen. Albert Heijn onderschrijft de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houdt zich hier strikt aan.

Jongeren en alcohol

Albert Heijn verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren. Onze medewerkers vragen om legitimatie indien twijfel bestaat over de leeftijd van een jongere aan de kassa. Geldige legitimatiebewijzen zijn onder meer een nationale identiteitskaart en paspoort.

Leeftijdsgrens bij online reservatie

Alleen personen van 18 jaar en ouder kunnen zich voor ah.be inschrijven en reserveren via de website. Wanneer de reservatie alcoholische drank bevat, kunnen de gereserveerde goederen enkel gekocht worden door een persoon van minstens 18 jaar. Wanneer een persoon onder de 18 jaar zich aanbiedt voor de aankoop van de gereserveerde goederen, is het ons helaas niet mogelijk om aan deze persoon enkel de niet-alcoholische goederen te verkopen. In dat geval dienen wij het volledige aanbod van de gereserveerde producten in te trekken. Onze medewerker zal om legitimatie vragen indien de reservatie alcoholhoudende producten bevat en twijfel bestaat over de leeftijd van de persoon die zich aanbiedt voor de aankoop. Geldige legitimatiebewijzen zijn onder meer een nationale identiteitskaart en paspoort.