bewaar
Hollandse kaassaus
Hollandse kaassaus
bewaar

Hollandse kaassaus

Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.

20 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

150 g

geraspte oude kaas

Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.

Aan de slag

Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker over gekookte bloemkool.