Hollandse kaassaus

Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.

255 kcal

20 min. bereiden

3.5/5

(282)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 25 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 2 eetlepel tarwebloem

    tarwebloem

  • 300 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 150 gram geraspte oude kaas

    geraspte oude kaas

2012 nr. 04 - 125 jaar Albert Heijn

Aan de slag

  1. Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker over gekookte bloemkool.

Wat vond je van dit recept?

Hollandse kaassaus

Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig