Superkrokante aardappels met zeezout

350 kcal

25 min. bereiden, 30 min. wachten

3.2/5

(51)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg vastkokende aardappels

    vastkokende aardappels

  • 1 eetlepel bloem

    bloem

  • 1 eetlepel zeezoutkorrels

    zeezoutkorrels

  • 6 eetlepel olijfolie

    olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter


Aan de slag

  1. Kook de aardappels in water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze nog 2 minuten met de deksel op de pan staan. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de aardappels in een ovenschaal en schep ze goed om met de bloem en het zout. Schep de aardappels om met de olie en laat ze in de oven in 30 minuten goudbruin en krokant worden.

  • algemeenDeze aardappels van tevoren maken? Dat doe je zo: bewaar de met bloem en zeezout omgeschepte aardappels tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plek (maximaal 5 ºC). Daarna hoef je ze alleen nog maar 30 minuten in de oven gaar te laten worden (stap 3 in het recept).

Wat vond je van dit recept?

Superkrokante aardappels met zeezout

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig