Superkrokante aardappels met zeezout
350 kcal
25 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg vastkokende aardappels
vastkokende aardappels
1 eetlepel bloem
bloem
1 eetlepel zeezoutkorrels
zeezoutkorrels
6 eetlepel olijfolie
olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 13 - Kerst voor elkaar!
Kook de aardappels in water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze nog 2 minuten met de deksel op de pan staan. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de aardappels in een ovenschaal en schep ze goed om met de bloem en het zout. Schep de aardappels om met de olie en laat ze in de oven in 30 minuten goudbruin en krokant worden.
- algemeenDeze aardappels van tevoren maken? Dat doe je zo: bewaar de met bloem en zeezout omgeschepte aardappels tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plek (maximaal 5 ºC). Daarna hoef je ze alleen nog maar 30 minuten in de oven gaar te laten worden (stap 3 in het recept).
Superkrokante aardappels met zeezout

bijgerecht
1 persoon
350 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de aardappels in water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze nog 2 minuten met de deksel op de pan staan. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de aardappels in een ovenschaal en schep ze goed om met de bloem en het zout. Schep de aardappels om met de olie en laat ze in de oven in 30 minuten goudbruin en krokant worden.
algemeen:Deze aardappels van tevoren maken? Dat doe je zo: bewaar de met bloem en zeezout omgeschepte aardappels tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plek (maximaal 5 ºC). Daarna hoef je ze alleen nog maar 30 minuten in de oven gaar te laten worden (stap 3 in het recept).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
1 kg vastkokende aardappels
1 el bloem
1 el zeezoutkorrels
6 el olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter




