Vegetarische recepten
Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

Eet jij wel eens een dagje geen vlees en noem jij jezelf flexitariër? Of eet je juist altijd vegetarisch? Voor iedereen die op zoek is naar de lekkerste vegetarische recepten of wel eens wil ontdekken wat het nou eigenlijk inhoudt om vegetariër te zijn: je vindt het hier! P.S. we hebben ook een scala aan vegan recepten.

Burrito met kipstuckjes

Burrito met kipstuckjes

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de vegan kipstuckjes grof.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vegan kipstuckjes en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en de helft van de tomaten toe aan de kipstuckjes en bak 3 min. mee. Voeg de burrito kruidenmix toe en verwarm 1 min. mee.
  3. Meng ondertussen de burritosausmix met de crème fraîche en het water. Besmeer de burritowraps aan 1 kant met de saus en verdeel het groentemengsel erover. Rol op en leg strak naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 10 min. in de oven. Verdeel de rest van de tomatenblokjes erover en serveer.
Wat is vegetarisch eten?

Wat is vegetarisch eten?

Iemand die een streng vegetarisch dieet volgt, eet geen producten met ingrediënten of additieven die afkomstig zijn van dieren die daarvoor gedood moesten worden. Natuurlijk kan iedereen daar zijn eigen invulling aan geven. Eten als flexitariër bijvoorbeeld, waarbij je af en toe een dagje vegetarisch eet. Of geen vlees, vis en gevogelte eten, maar wel alle kazen. Misschien het juist verder doortrekken tot een veganistisch dieet, waarbij je niets dierlijks meer eet. Waar je ook voor kiest, lekker eten is nooit uitgesloten!

Is vegetarisch eten gezonder?

Een volledig vegetarisch eetpatroon heeft gezondheidsvoordelen. Het eten volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon, of een vegetarisch voedingspatroon, verlaagt de bloeddruk en verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Vlees bevat belangrijke voedingsstoffen, maar deze kun je ook uit andere producten halen. Bijvoorbeeld uit eieren, peulvruchten, sojaproducten, noten, pitten, groenten, brood en andere graanproducten. Zo houd je jouw eiwit-, ijzer-, vitamine B1- en vitamine B12-gehaltes op peil.

Is vegetarisch eten gezonder?
Vleesvervangers (vegetarisch vlees), hoe worden die gemaakt?

Vleesvervangers (vegetarisch vlees), hoe worden die gemaakt?

De meeste vleesvervangers worden gemaakt van plantaardige eiwitten uit rijst, soja, peulvruchten en tarwe. In sommige producten wordt ook kippenei-eiwit verwerkt, of er wordt vegetarische kaas aan toegevoegd. Daarnaast komen er steeds meer innovaties in het schap, denk aan vleesvervangers op basis van mycoproteïne – een eiwit afkomstig uit schimmels, gisten of zwammen. Klinkt onsmakelijk, maar je kunt er fantastische vleesvervangers van maken. En wat dacht je van jackfruit? Een vrucht met een vlezige structuur en neutrale smaak die je met gemak in hartige gerechten verwerkt. De keuze is reuze!