Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep met een lepel de pitjes uit de ongeschilde pompoen en snijd het vruchtvlees in parten van 1.5 cm. Snijd de uien in parten.
Schep de gnocchi, rode ui en tomaat om met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de pompoen erover en bestrooi met de chilivlokken en besprenkel met de rest van de olie. Rooster 25-30 min. in de oven tot de pompoen gaar en de gnocchi knapperig is.
Laat ondertussen de mini-mozzarella uitlekken. Verdeel het basilicum en de mini mozzarella over de traybake en serveer direct.
Traybake met gnocchi en pittige pompoen
De hele regenboog op een bakplaat: deze traybake met gnocchi, pompoen, tomaatjes en mozzarella heeft het allemaal. Je schuift 'm zo de oven in en uit.
- resttipGebruik de rest van de pompoen in een groentesoep of rooster mee en eet de volgende dag in een salade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Traybake met gnocchi en pittige pompoen
De hele regenboog op een bakplaat: deze traybake met gnocchi, pompoen, tomaatjes en mozzarella heeft het allemaal. Je schuift 'm zo de oven in en uit.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep met een lepel de pitjes uit de ongeschilde pompoen en snijd het vruchtvlees in parten van 1.5 cm. Snijd de uien in parten.
Schep de gnocchi, rode ui en tomaat om met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de pompoen erover en bestrooi met de chilivlokken en besprenkel met de rest van de olie. Rooster 25-30 min. in de oven tot de pompoen gaar en de gnocchi knapperig is.
Laat ondertussen de mini-mozzarella uitlekken. Verdeel het basilicum en de mini mozzarella over de traybake en serveer direct.
resttip:Gebruik de rest van de pompoen in een groentesoep of rooster mee en eet de volgende dag in een salade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
900 g biologische pompoenen
3 rode uien
500 g gnocchi
400 g snoepgroente tomaten
6 el milde olijfolie
¼ tl chilivlokken
250 g mini mozzarella's
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier