Airfryer recepten
Airfryer recepten

Airfryer recepten

De airfryer is here to stay! Maar ga jij het airfryer-avontuur aan met een cake of ben je meer van de all-time favoriet: zoeteaardappelfriet? De lekkerste airfryer-recepten vind je hier.

Zoete-aardappelfriet uit de airfryer maken

Zoete-aardappelfriet uit de airfryer maken

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen goed, droog ze en snijd ze in plakken van een ½ cm dik. Snijd de plakken in repen van 1 cm en ca. 10-12 cm lang. Dep de friet droog met keukenpapier.
  3. Schep in een ruime kom de olijfolie en de paprikapoeder, komijn en cayennepeper om met de friet. Doe de friet in het mandje van de airfryer en bak in 15 min. goudgeel en gaar. Schud het mandje halverwege om. Bestrooi met versgemalen zeezout en serveer direct.
Zijn maaltijden uit de airfryer gezond?

Zijn maaltijden uit de airfryer gezond?

Of je maaltijden uit de airfryer gezond zijn, hangt af van wat je maakt. Hoewel je - in tegenstelling tot bij de frituurpan - geen gebruik maakt van frituurvet, is een airfryer-kroket nog steeds geen gezonde snack. Gelukkig is de airfryer ook geschikt voor de bereiding van andere gerechten, zoals groente en vis. Een stukje gegrilde zalm uit de airfryer klinkt ons in elk geval als muziek in de oren én is een gezondere optie.