Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Makkelijk en snel klaar graag! En als het even kan niet te duur én gezond. Op zoek naar een weekmenu? Of in 15 minuten aan tafel of met niet meer dan 5 ingrediënten: wij hebben het allemaal voor je. Dit zijn de lekkerste recepten om te koken zonder poespas.

Alledaagse recepten

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.

Snelle recepten die in 15 minuten klaar zijn: een droom die uitkomt. Doordeweeks hebben we het al druk genoeg met werken, sporten, kinderen wegbrengen... Snel een lekkere, verse maaltijd op tafel zetten lijkt dan een hele uitdaging. Met onze snelle recepten lukt het in no time, van pasta carbonara en een snelle thaise curry kip, tot een couscoussalade en nachoschotel. Bekijk hier al onze snelle recepten.

Gezond eten

Willen we allemaal: gezond eten. Maar wat is nou een gezond recept? Onze gezonde recepten voldoen aan de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze bieden variatie en veel voedingsstoffen die je nodig hebt, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Staat (beginnen met) gezond eten op jouw to-dolijstje? Bekijk hier al onze gezonde recepten.

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten

Een makkelijk recept scheelt je flink wat nadenkwerk. Tip: wees creatief met zo min mogelijk ingrediënten, dat scheelt tijd bij het boodschappen doen, in de keuken én tijdens de afwas. Met deze makkelijke recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast. Bekijk alle recepten met 5 ingrediënten.

Budgetrecepten onder de € 2,50 p.p.

Met budgetrecepten ben je nooit meer dan € 2,50 p.p. kwijt aan je hoofdgerecht. Vind je het lastig om een goedkope maaltijd op tafel te zetten? De Prijsfavorieten van AH zijn altijd goed én altijd goedkoop. Inmiddels zijn er al ruim 1250 Prijsfavorieten, en het worden er elke dag meer. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Wil jij op de kleintjes letten? Bekijk ook eens dit €50-weekmenu.

Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta
Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta

Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 80 g pancetta
  • 300 g riso pasta
  • 690 g passata basilico
  • 600 g verse spinazie
  • 150 g AH Biologische feta 50+
  1. Verwarm een diepe hapjespan zonder olie en bak hierin de plakjes pancetta in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de riso toe aan de hapjespan met de achtergebleven bakvet en bak 1 min.
  2. Doe de passata erbij en zet het vuur laag. Laat 13-15 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg na 8 min. in delen de spinazie toe. Als een deel ervan is geslonken, kun je een nieuw deel toevoegen. Zet het vuur eventueel iets hoger. Houd een handje spinazie achter en snijd fijn. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de spinazie makkelijker te laten slinken. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi met de fijngesneden spinazie. Verkruimel de feta erboven en maak af met de knapperige plakjes pancetta.