Insalata ravioli caprese

Zin in een lichte en gezonde maaltijd? Deze ravioli caprese salade combineert verse tomaten, mozzarella, basilicum en geroosterde pijnboompitten voor een frisse smaakbom.

615 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp 2 tomaten (per 4 personen) grof, snijd de rest in dunne partjes. Rasp de knoflook fijn. Meng de geraspte tomaat, de knoflook, olie en azijn in een mengkom tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mozzarella af.

  2. Kook de ravioli in een pan ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Giet de ravioli af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Doe in de kom met de tomatendressing. Voeg de tomatenpartjes, mozzarella en ⅔ van het basilicum toe. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de pasta over een schaal, bestrooi met de rest van het basilicum, de pijnboompitten en besprenkel met de crema balsamico.

Insalata ravioli caprese

Zin in een lichte en gezonde maaltijd? Deze ravioli caprese salade combineert verse tomaten, mozzarella, basilicum en geroosterde pijnboompitten voor een frisse smaakbom.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig