Rasp 2 tomaten (per 4 personen) grof, snijd de rest in dunne partjes. Rasp de knoflook fijn. Meng de geraspte tomaat, de knoflook, olie en azijn in een mengkom tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mozzarella af.
Kook de ravioli in een pan ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de ravioli af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Doe in de kom met de tomatendressing. Voeg de tomatenpartjes, mozzarella en ⅔ van het basilicum toe. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over een schaal, bestrooi met de rest van het basilicum, de pijnboompitten en besprenkel met de crema balsamico.
Insalata ravioli caprese
Zin in een lichte en gezonde maaltijd? Deze ravioli caprese salade combineert verse tomaten, mozzarella, basilicum en geroosterde pijnboompitten voor een frisse smaakbom.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Insalata ravioli caprese
Zin in een lichte en gezonde maaltijd? Deze ravioli caprese salade combineert verse tomaten, mozzarella, basilicum en geroosterde pijnboompitten voor een frisse smaakbom.

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp 2 tomaten (per 4 personen) grof, snijd de rest in dunne partjes. Rasp de knoflook fijn. Meng de geraspte tomaat, de knoflook, olie en azijn in een mengkom tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mozzarella af.
Kook de ravioli in een pan ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de ravioli af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Doe in de kom met de tomatendressing. Voeg de tomatenpartjes, mozzarella en ⅔ van het basilicum toe. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over een schaal, bestrooi met de rest van het basilicum, de pijnboompitten en besprenkel met de crema balsamico.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
650 g romatomaten
1 teen knoflook
4 el extra vierge olijfolie
4 el wittewijnazijn
125 g minimozzarella
500 g verse ravioli formaggio e pomodoro
15 g verse basilicum
15 g geroosterde pijnboompitten
½ el crema balsamico