Wat is Nutri-Score?

Nutri-Score helpt jou om producten simpel en snel met elkaar te vergelijken. Zo kun je gemakkelijker gezondere keuzes in de winkel maken.

Met het voedselkeuzelogo op de voorkant van de verpakking zie je in één oogopslag dat een donkergroene A de meest gezonde optie aangeeft. Dat is dus een gezondere keuze dan de variant met een gele C of een donkeroranje D. Score E is voor producten met de minst gunstige samenstelling en heeft een rode kleur.

De berekening van Nutri-Score

De berekening van Nutri-Score is gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uit Frankrijk en helpt je om sneller keuzes te maken voor een evenwichtige voeding. De Nutri-Score houdt rekening met de voedingsstoffen die in het kader van een evenwichtige voeding vallen. Zo krijgt een product pluspunten voor eiwit, vezels, groente en fruit, peulvruchten en noten. En minpunten voor energiegehalte (kcal), suikers, verzadigd vet en zout.

Aan de hand van de totaalscore krijgt een product een A, B, C, D of E. Een donkergroene A staat voor de meest gezonde samenstelling. Producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een donkeroranje E.