Weekmenu's van Allerhande
Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week, vorige week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of gezond. Eet smakelijk!

Weekmenu topper
Ingrediënten
4 personen
80 g
verse platte peterselie
4
rode uien
2 tenen
knoflook
320 g
tonijn in olijfolie
500 g
verse sperziebonen
300 g
volkorenpenne
1
citroen
2 el
olijfolie
- Snijd de peterselie heel fijn. Snijd de uien en knoflook fijn. Giet de tonijn af, maar vang de olie op.
- Verhit de helft van de tonijnolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de peterselie in 15 min. diepgroen. Voeg na 10 min. de ui en knoflook toe en fruit 5 min. mee. Zet tegen het einde van de baktijd het vuur lager zodat het mengsel niet aanbrandt. Roer regelmatig.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in ruim kokend water in 8 min. beetgaar en giet af. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Meng het peterseliemengsel, de rest van de tonijnolie en naar wens de olijfolie door de penne. Voeg de sperziebonen en het citroenrasp en -sap toe en meng goed. Verdeel de tonijn in stukken en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.