Weekmenu's
Weekmenu's

Weekmenu's

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week, vorige week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of gezond. Eet smakelijk!

Weekmenu topper

Weekmenu topper

Ingrediënten

4 personen

12

bosuitjes

2

rode uien

2

courgettes

1 kg

vastkokende kriel in de schil

4 el

milde olijfolie

80 g

verse geitenkaas naturel 45+

2 tenen

knoflook

15 g

verse munt

1 el

paprikapoeder

1 tl

gemalen korianderzaad

300 g

tartaar

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elk bosuitje in 4 stukken. Snipper de helft van de rode uien en snijd de rest in halve ringen van ca. 1 cm. Snijd de courgettes in plakken van ca. 2 cm. Verdeel de bosui, courgette en de helft van de uiringen samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om.
  2. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Rasp de tenen knoflook en snijd de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, 15 g geitenkaas (per 4 personen), de knoflook, de helft van de munt, de paprikapoeder, het korianderzaad en wat peper door de rundertartaar. Vorm er met vochtige handen 12 tartaarballetjes (per 4 personen) van. Neem de bakplaat na 25 min. uit de oven, leg de tartaarballetjes op de groenten, besprenkel met de rest van de olie en bak de laatste 5 min. mee.
  3. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de rest van de halve uiringen, de rest van de geitenkaas en de rest van de munt erover.