Weekmenu's van Allerhande
Weekmenu's van Allerhande

Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of op budget. Eet smakelijk!

Weekmenu voor €10 per persoon

Weekmenu voor €10 per persoon

Met z’n vieren 5 dagen eten voor nog geen € 40*? Kwestie van slim kopen én slim koken. Want door in verschillende gerechten gebruik te maken van dezelfde ingrediënten, eet je meerdere dagen voor minder dan € 2 per persoon per maaltijd. Kijk maar eens naar de volgende 2 weekmenu's.

*Per 4 personen, gebaseerd op het gebruik van de verpakkingen uit de boodschappenlijst. Onder voorbehoud van eventuele prijsstijgingen. Let op: check je winkelmand op dubbel toegevoegde ingrediënten.

Vegetarisch weekmenu

Vegetarisch weekmenu

Van maandag t/m zondag de hele dag een vegetarische maaltijd. Met dit weekmenu helpen we je een handje op weg met 7 vegetarische ontbijtjes, lunch en avondeten.

Weekmenu topper

Weekmenu topper

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

1

rode peper

5 el

zonnebloemolie

4

bosuitjes

300 g

gerookte spekreepjes

4 el

ketjap manis

450 g

diepvries fijne tuinerwten

1 el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  1. Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Herhaal 3-4 keer totdat het water minder troebel wordt. Zo voorkom je dat de rijstkorrels na het koken aan elkaar gaan plakken. Kook de rijst 3 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Verdeel de rijst over een platte schaal en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de sjalot en knoflook grof. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Doe de sjalot, knoflook, rode peper en ⅖ van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de bosui in dunne ringen.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de helft van de ketjap.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst, tuinerwten en bosui toe en roerbak alles 3 min. op hoog vuur, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de rest van de ketjap en de sojasaus toe en meng goed.
  5. Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en verdeel de ketjapspekjes erover.