Vegetarisch kerstmenu 2024

Vegetarisch kerstmenu 2024

Een vegetarische kerst dit jaar? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Sterker nog: vegetarische gerechten worden steeds populairder. Of je nou een volledig vegetarisch kerstmenu op tafel wil toveren of opzoek bent naar een paar vegetarische tapas gerechten. Wij helpen je graag met onze favoriete vegetarische voor, hoofd, bij en -nagerechten. Zo maak je van deze kerst echt iets speciaals. Toch liever vegan? Ontdek naar ons vegetarisch kerstmenu ook ons vegan kerstmenu. Of neem een kijkje bij alle kerstrecepten.

Vegetarische voorgerechten

Vegetarische hoofdgerechten

Vegetarische bijgerechten

Vegetarische kerstdesserts

Vegetarisch kerstmenu topper

Vegetarisch kerstmenu topper

  1. Verhit de oven voor op 200 °C. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete en ube-aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte) in 35-40 min. gaar. Neem uit de oven, halveer de aardappelen in de lengte en laat 15 min. afkoelen.
  2. Verkruimel ondertussen de geitenkaas, snijd de bieslook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de semi-gedroogde cherrytomaten in stukjes en hak de amandelen grof.
  3. Verwijder de schil van de zoete aardappel. Meng met een vork het oranje vruchtvlees met de bieslook, peper en zout tot een puree. Verwijder ook de schil van de ube-aardappelen en meng het paarse vruchtvlees met de salie, het citroenrasp, peper en zout tot een puree.
  4. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de helft van de zoete-aardappelpuree in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg. Zorg dat het mengsel overal even hoog is. Laat de randen vrij. Verdeel de helft van de tomaten en de helft van de geitenkaas gelijkmatig over de puree. Verdeel daarover de ube-puree, de rest van de tomaten, geitenkaas en de rest van de zoete-aardappelpuree.
  5. Vouw het deeg over het aardappel- mengsel heen dicht en druk de randen rondom aan met een vork. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant en zijkanten van het deeg met het ei. Bak de vega Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de amandelen.