
Kerstbijgerechten
Elk kerstmenu vraagt erom: bijgerechten. Geroosterde spruitjes, gestoofde rode kool, aardappelgratin… Mix en match de lekkerste kerstbijgerechten bij jouw vlees, vis of vega hoofdgerecht. Merry Christmas!

Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel
Ingrediënten
4 personen
800 g
rodekolen
95 g
gepelde pistachenoten
1 el
korianderzaad
3 partjes
gekonfijte citroenen
4 el
traditionele olijfolie
2 el
granaatappelmelasse
½ el
ahornsiroop
7.5 g
verse koriander
100 g
verse granaatappelpitjes
- Snijd de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
- Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en hak grof. Rooster het korianderzaad in een koekenpan zonder olie of boter 1 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en plet de zaadjes in een vijzel of met het blad van een mes.
- Halveer de gekonfijte citroenparten. Verwijder het vruchtvlees en snijd ⅔ van de schil in kleine blokjes. Snijd van de rest van de citroen, de schil in flinterdunne reepjes.
- Meng de olie, granaatappelmelasse, ahornsiroop en het korianderzaad tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing en blokjes gekonfijte citroen over de kool en ‘masseer’ de kool 5 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt. Snijd de koriander grof.
- Bestrooi de salade met de pistache noten, granaatappelpitjes, koriander en de reepjes citroenschil.