Kerstbijgerechten
Kerstbijgerechten

Kerstbijgerechten

Elk kerstmenu vraagt erom: bijgerechten. Geroosterde spruitjes, gestoofde rode kool, aardappelgratin… Mix en match de lekkerste kerstbijgerechten bij jouw vlees, vis of vega hoofdgerecht. Merry Christmas!

Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel

Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel

Ingrediënten

4 personen

800 g

rodekolen

95 g

gepelde pistachenoten

1 el

korianderzaad

3 partjes

gekonfijte citroenen

4 el

traditionele olijfolie

2 el

granaatappelmelasse

½ el

ahornsiroop

7.5 g

verse koriander

100 g

verse granaatappelpitjes

  1. Snijd de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  2. Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en hak grof. Rooster het korianderzaad in een koekenpan zonder olie of boter 1 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en plet de zaadjes in een vijzel of met het blad van een mes.
  3. Halveer de gekonfijte citroenparten. Verwijder het vruchtvlees en snijd ⅔ van de schil in kleine blokjes. Snijd van de rest van de citroen, de schil in flinterdunne reepjes.
  4. Meng de olie, granaatappelmelasse, ahornsiroop en het korianderzaad tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de dressing en blokjes gekonfijte citroen over de kool en ‘masseer’ de kool 5 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt. Snijd de koriander grof.
  6. Bestrooi de salade met de pistache noten, granaatappelpitjes, koriander en de reepjes citroenschil.