Kerstbijgerechten
Kerstbijgerechten

Kerstbijgerechten

Elk kerstmenu vraagt erom: bijgerechten. Geroosterde spruitjes, gestoofde rode kool, aardappelgratin… Mix en match de lekkerste kerstbijgerechten bij jouw vlees, vis of vega hoofdgerecht. Of neem een kijkje bij alle kerstrecepten. Merry Christmas!

Geroosterde aardappels met parmezaan

Geroosterde aardappels met parmezaan

  1. Boen de krieltjes schoon en kook ze 15 min. Giet af, doe terug in de pan en laat op laag vuur 1-2 min. droogkoken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Smelt de boter met de knoflookpoeder in een steelpan en rasp de Parmezaanse kaas fijn.
  3. Meng de gesmolten boter door de gekookte aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geraspte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelen erover en plet met een vork, maar laat ze nog een beetje hun vorm behouden. Bak 35-40 min. in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.