Cranberrysaus maken
Cranberrysaus maken

Cranberrysaus maken

Een zoetzure cranberrysaus is inmiddels niet meer van tafel te denken tijdens de feestdagen. Het is dan ook de perfecte begeleider van een stukje wild. Durf ’m ook eens bij kip of gehaktballen te serveren, want buiten de feestdagen om is deze fruitige saus evengoed een crowd pleaser.

Cranberrysaus recepten

Cranberrysaus maken
Cranberrysaus maken

Cranberrysaus maken

Ingrediënten

8 personen

1

perssinaasappel

100 g

donkere basterdsuiker

75 ml

rode port

3

kruidnagels

250 g

diepvries cranberry's

1

kaneelstokje

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • vuurvaste kom

  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp en 25 ml sinaasappelsap (per 8 personen) met de suiker, de port, kruidnagels, cranberry's, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
  2. Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus. Is hij zuur, voeg dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels met een lepel. Serveer lauwwarm.