
Kerstsauzen
Als je je enorm hebt uitgesloofd op dat stuk perfect gegaard vlees, hoort daar natuurlijk ook de perfecte saus bij. Rodewijnsaus, cranberrysaus of champignonsaus? Stuk voor stuk gemakkelijker te maken dan je denkt. Zeker met deze handige tips!

Cranberrysaus
Ingrediënten
8 personen
1
perssinaasappel
100 g
donkere basterdsuiker
75 ml
rode port
3
kruidnagels
250 g
diepvries cranberry's
1
kaneelstokje
½ tl
zout
Dit heb je nodig
vuurvaste kom
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp en 25 ml sinaasappelsap (per 8 personen) met de suiker, de port, kruidnagels, cranberry's, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
- Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus. Is hij zuur, voeg dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels met een lepel. Serveer lauwwarm.