Eendenborst
Eendenborst

Eendenborst

Eendenborst wordt vaak met Kerstmis gegeten, maar ook op andere momenten is eendenborst een feestje. In een Thaise wrap bijvoorbeeld of op een Italiaanse bol. Probeer een(d)s!

Eendenborst maken

Eendenborst maken

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit tot je 30 ml sap per persoon hebt. Doe het rasp en sap van de sinaasappel met de honing en balsamicoazijn in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat in 10 min. inkoken tot een vloeibare stroop. Roer af en toe. Neem van het vuur en zeef de stroop.
  2. Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi beide kanten met peper en bestrijk de vleeskant met ⅓ van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstsfilets 5 min. op de velkant. Draai om en bak nog 2 min. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal en bak nog ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
  3. Snijd ondertussen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en het sesamzaad 1 min. Voeg de rodekool toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de helft van het sinaasappelglazuur toe en roerbak nog 1 min. Haal de blaadjes van de koriander en snijd de koriander grof. Neem de wok van het vuur en schep de koriander door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Verdeel de kool over de borden. Leg op elk bord een paar plakjes eendenborstfilets en verdeel met een lepel in een zigzagpatroon de rest van het sinaasappelglazuur erover.