Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette
Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje!
742 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
360 g
1½ tl
400 g
250 ml
500 g
1 el
500 g
40 g
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2018 - Allerhande Box Week 38 2018
Allerhande Box Week 24 2018 - Allerhande Box Week 24 2018
Allerhande Box Week 17 2019 - Allerhande Box Week 17 2019
Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met de rozemarijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en voeg 3/4 van de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en doe in een hoge beker. Voeg de kookroom, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een saus.
Halveer de tomaten. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaten 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de eendenborst in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Giet de pasta af, meng met de spinaziesaus en de rest van de spinazie en verdeel over diepe borden. Verdeel de tomaatjes en eendenborstfilet erover. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette
Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje!

hoofdgerecht
4 personen
742 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met de rozemarijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en voeg 3/4 van de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en doe in een hoge beker. Voeg de kookroom, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een saus.
Halveer de tomaten. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaten 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de eendenborst in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Giet de pasta af, meng met de spinaziesaus en de rest van de spinazie en verdeel over diepe borden. Verdeel de tomaatjes en eendenborstfilet erover. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
360 g eendenborsten
1½ tl gedroogde rozemarijn
400 g spinazie
250 ml kookroom
500 g cherrytomaten
1 el milde olijfolie
500 g verse lasagnebladen
40 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker




