Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette
Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette

Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette

Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje!

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

360 g

eendenborst

1½ tl

gedroogde rozemarijn

400 g

spinazie

250 ml

kookroom

500 g

cherrytomaten

1 el

milde olijfolie

500 g

verse lasagnebladen

40 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje!

Aan de slag

1

Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met de rozemarijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en voeg 3/4 van de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en doe in een hoge beker. Voeg de kookroom, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een saus.

3

Halveer de tomaten. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaten 4 min. op middelhoog vuur.

4

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de eendenborst in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Giet de pasta af, meng met de spinaziesaus en de rest van de spinazie en verdeel over diepe borden. Verdeel de tomaatjes en eendenborstfilet erover. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.