Snelle spaghetti met spinazie
Door alle ingrediënten (inclusief de pasta!) in één pan te koken, heb je in een handomdraai een heerlijke Italiaans gerecht.
550 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 liter water
water
400 gram spaghetti
spaghetti
400 gram cherrytomaten
cherrytomaten
2 citroenen
citroenen
100 ml traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
2 theelepel zeezout
zeezout
400 gram verse spinazie
verse spinazie
1 stukje Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 05 - Eet de lente
Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe. Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om.
Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes of ris de bladeren van de boerenkool. Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.
- kookstaptipIn plaats van zeezout kun je ook fijn tafelzout gebruiken. Gebruik dan wat minder.
- variatietipIn plaats van spaghetti kan je ook linguine (pasta) gebruiken.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Snelle spaghetti met spinazie
Door alle ingrediënten (inclusief de pasta!) in één pan te koken, heb je in een handomdraai een heerlijke Italiaans gerecht.

hoofdgerecht
4 personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe. Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om.
Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes of ris de bladeren van de boerenkool. Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.
kookstaptip:In plaats van zeezout kun je ook fijn tafelzout gebruiken. Gebruik dan wat minder.
variatietip:In plaats van spaghetti kan je ook linguine (pasta) gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l water
400 g spaghetti
400 g cherrytomaten
2 citroenen
100 ml traditionele olijfolie
2 tl zeezout
400 g verse spinazie
1 stukje Parmigiano Reggiano




