Eendenborst met sinaasappelglazuur en rodekool
Een match made in heaven! De aromatische sinaasappelsaus past perfect bij het zoetige van de eendenborst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 medium handsinaasappels
- 75 ml vloeibare honing
- 125 ml balsamicoazijn
- 2 eendenborstfilets (op kamertemperatuur)
- 3 el sesamolie
- 1 teen knoflook
- 3 el sesamzaad
- 600 g gesneden rodekool
- 15 g verse koriander ( )
Lekker erbij
Keukenspullen
- zeef
- ovenschaal (20 x 20 cm)
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit tot je 30 ml sap per persoon hebt. Doe het rasp en sap van de sinaasappel met de honing en balsamicoazijn in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat in 10 min. inkoken tot een vloeibare stroop. Roer af en toe. Neem van het vuur en zeef de stroop.
- Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi beide kanten met peper en bestrijk de vleeskant met ⅓ van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstsfilets 5 min. op de velkant. Draai om en bak nog 2 min. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal en bak nog ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
- Snijd ondertussen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en het sesamzaad 1 min. Voeg de rodekool toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de helft van het sinaasappelglazuur toe en roerbak nog 1 min. Haal de blaadjes van de koriander en snijd de koriander grof. Neem de wok van het vuur en schep de koriander door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Verdeel de kool over de borden. Leg op elk bord een paar plakjes eendenborstfilets en verdeel met een lepel in een zigzagpatroon de rest van het sinaasappelglazuur erover.
combinatietip:
Lekker met notenrijst.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 110 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Eendenborst met sinaasappelglazuur en rodekool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eendenborst met sinaasappelglazuur en rodekool
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 2 medium handsinaasappels
Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit tot je 30 ml sap per persoon hebt.
- 75 ml vloeibare honing
- 125 ml balsamicoazijn
Doe het rasp en sap van de sinaasappel met de honing en balsamicoazijn in een steelpan.
Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat in 10 min. inkoken tot een vloeibare stroop. Roer af en toe. Neem van het vuur en zeef de stroop.
- 2 eendenborstfilets
Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat.
- 1 el sesamolie
Bestrooi beide kanten met peper en bestrijk de vleeskant met de olie.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstsfilets 5 min. op de velkant. Draai om en bak nog 2 min.
Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal en bak nog ca. 5 min. in de oven.
Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
- 1 teen knoflook
- 2 el sesamolie
- 3 el sesamzaad
Snijd ondertussen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en het sesamzaad 1 min.
- 600 g gesneden rodekool
Voeg de rodekool toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de helft van het sinaasappelglazuur toe en roerbak nog 1 min.
- 15 g verse koriander
Haal de blaadjes van de koriander en snijd de koriander grof. Neem de wok van het vuur en schep de koriander door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Verdeel de kool over de borden.
Leg op elk bord een paar plakjes eendenborstfilets en verdeel met een lepel in een zigzagpatroon de rest van het sinaasappelglazuur erover.
combinatietip:
Lekker met notenrijst.