Het mooiste vlees van de vakslager
Het mooiste vlees van de vakslager

Het mooiste vlees van de vakslager

Bavette, picanha, entrecôte... Wat voor recepten maak je eigenlijk met deze mooie stukken vlees en steaks?

Of je het vlees nu op de grill of bbq doet of 'm lekker bakt een serveert met een mooie jus... Je vindt hier al onze recepten met vlees van de vakslager op een rijtje. Dus ga je voor een picanha met kruidenrub, entrecôte met rodewijnsaus of een bavette?

Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak

Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak

  1. Schil de pastinaak, snijd in stukken van 4 cm en vervolgens in parten. Snijd de sjalotten in parten. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de pastinaak en sjalot 20 min. op laag vuur.
  2. Voeg na 10 min. 1 el appelstroop toe en roer regelmatig op middelhoog vuur, zodat de stroop kan karamelliseren. Snijd de bieslook fijn en schep erdoor. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit 25 g boter in een koekenpan, bestrooi de entrecotes met peper en zout en bak in 3 min. rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 10 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Laat het bakvet in de pan zitten. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de tijm en de kruidnagels toe aan het bakvet. Fruit 2 min. op laag vuur. Blus af met de Leffe blond en 2 el appelstroop. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot 1/3 inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de kruidnagels. Serveer de entrecote met de puree, pastinaak en jus.