Kerstrecepten 2023
Kerst: de periode van eten en drinken samen met je dierbaren. Of je nu het hele jaar al uitkijkt naar een uitgebreid kerstdiner of liever een snel feestelijk kerstgerecht serveert: wij hebben onze favorieten kerstrecepten voor je op een rij gezet. Je kunt ook direct een kijkje nemen bij onze voorgerechten, hoofdgerechten of nagerechten voor kerst. Zo is het voor iedereen een merry Christmas!

Een kerst zonder stress? Dat kan met onze tips!
Samen zijn staat centraal met kerst. Niets is gezelliger dan aanschuiven aan een grote tafel vol lekkers met vrienden en familie. De feestdagen en alle voorbereidingen kunnen zorgen voor veel stress. Relax! Wij laten je zien hoe je decembermaand stressvrij doorkomt!
- Probeer eens wat anders dan een uitgebreid kerstdiner met meerdere gangen. Wat dacht je van een kerst high tea? Of serveer verschillende soorten kersttapas of kersthapjes. Je kunt een bepaald thema kiezen, of je gasten allemaal wat mee laten nemen. Net zo gezellig en veel minder werk voor jou alleen!
- Stel een kerstmenu samen, zo weet je vooraf wanneer je wat serveert en kan je de voorbereidingen goed plannen. Wist je dat we kant-en-klare menu's voor je hebben samengesteld? Kies uit één van de kerstmenu's om volledig ontzorgd te worden: goedkoop kerstmenu, vegetarisch kerstmenu, eenvoudig kerstmenu, kindvriendelijke kerstmenu, vegan kerstmenu, kerstmenu op voorhand klaarmaken en Italiaans kerstmenu. Wel zo makkelijk, en je kunt gelijk aan de slag!
- Wanneer je een kerstdiner organiseert, kies dan voor recepten je vooraf kunt maken. Dit scheelt veel tijd op de dag zelf. Of kies een van onze recepten voor grote groepen. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Ontdek onze blog met tips voor het koken voor grote groepen.
- Ga voor makkelijke kerstrecepten en zorg dat je de borden leuk opmaakt. Combineer verschillende smaken, vormen en kleuren voor een feestelijk bord!
Direct aan de slag

Klassieker: tiramisu
Ingrediënten
8 personen
125 ml
verse slagroom
75 g
witte basterdsuiker
4
middelgrote eieren
500 g
mascarpone
5 el
koffielikeur
200 ml
espressokoffie
175 g
lange vingers
1 el
cacaopoeder
Dit heb je nodig
schaal (20 x 25 cm)
- Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
- Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
- Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
- Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.