- 1
- 2
- 3
Aantal porties
400 gram tarwebloem | |
1 theelepel baksoda | |
2 eetlepel cacaopoeder | |
0.5 theelepel zout | |
200 gram ongezouten roomboter | |
300 gram fijne kristalsuiker | |
2 middelgrote eieren | |
230 ml zonnebloemolie | |
150 ml karnemelk | |
2 theelepel appel azijn | |
3 theelepel vanille-extract | |
10 gram Cake Decor regenboogkleurstoffen | |
200 gram verse roomkaas | |
175 gram poedersuiker |
staande mixer
ijsbolletjeslepel
muffinvormen met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes
sateprikker
spuitzak
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Zeef de bloem, baksoda, het cacaopoeder en zout boven een kom.
Doe de helft van boter met de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 8 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door. Voeg langzaam, al kloppend de zonnebloemolie, karnemelk, azijn, de helft van het vanille-extract en de rode kleurstof uit het doosje toe.
Voeg in 2 delen het bloemmengsel toe en meng op de laagste stand tot alles goed is gemengd, ga zo nodig tussendoor met een spatel langs de randen en bodem van de kom.
Zet de papieren vormpjes in de muffin vormen. Verdeel het beslag met een ijsschep of 2 lepels over de vormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan zijn de cakes gaar. Laat de cupcakes minimaal 30 min. afkoelen in de muffinvorm.
Doe ondertussen de roomkaas met de rest van de boter en de rest van het vanille-extract in de kom van de staande mixer en klop in ca. 4 min. luchtig. Zet de mixer op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop tot de poedersuiker is opgenomen voordat je een volgende hoeveelheid toevoegt. Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Spuit op elke cupcake een toef roomkaas. Laat ca. 1 cm van de randen vrij.