Muffin

De muffin is de ideale uitdeel- of meeneemsnack. Net zo makkelijk te maken als cake, maar dan individueel verpakt. Je grijpt er dus zo eentje mee – of twee – als je snel de deur uit loopt. Bakken maar!

Muffins maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

300 gram tarwebloem

8 gram bakpoeder

150 gram fijne kristalsuiker

1 mespunt zout

75 gram ongezouten roomboter

2 middelgrote eieren

250 ml halfvolle melk

1 theelepel vanillearoma

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.

  2. Laat de boter op laag vuur in een steelpan smelten en neem meteen van het vuur. Klop in een kom de eieren los met de melk en het vanillearoma en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel door elkaar. Er mogen wat kleine klontjes inzitten. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak in het midden van de oven in 25 min. bruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.

Magere-kwarkmuffins met geraspte appel

Vandaag = bakdag! Want zelf muffins maken doe je zo! Dankzij het volkoren meel, de magere kwark, appel en ahornsiroop wordt het een verrassend recept. Wij vinden deze muffins ook zeer geschikt als ontbijtrecept

INGREDIËNTEN
2 friszoete appels (bijv. elstar)
100 g kokosolie
150 g volkoren- tarwemeel
1⁄4tlzout
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 eieren
200 ml...

00:31

Direct aan de slag

Meer bakproducten