Muffin
Muffin

Muffin

De muffin is de ideale uitdeel- of meeneemsnack. Net zo makkelijk te maken als cake, maar dan individueel verpakt. Je grijpt er dus zo eentje mee – of twee – als je snel de deur uit loopt. Bakken maar!

Muffinrecepten

Muffins maken: zo doe je dat
Muffins maken: zo doe je dat

Muffins maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 12 personen
  • 300 g tarwebloem
  • 8 g bakpoeder
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 tl vanillearoma

Nodig in de keuken

  • muffinvorm met 12 holtes
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.
  2. Laat de boter op laag vuur in een steelpan smelten en neem meteen van het vuur. Klop in een kom de eieren los met de melk en het vanillearoma en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel door elkaar. Er mogen wat kleine klontjes inzitten. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak in het midden van de oven in 25 min. bruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.