Wafels
Wafels

Wafels

Zelf wafels maken is ontzettend leuk én makkelijker dan je denkt. En als je eenmaal de slag te pakken hebt, kun je er eindeloos mee variëren. Tijd om dat wafelijzer uit de kast te halen dus! Met welk recept begin jij?

Wafel recepten

Luikse wafels maken
Luikse wafels maken

Luikse wafels maken

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 40 g kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 4 el halfvolle melk
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g bruine kandijsuiker
  • 1 el traditionele olijfolie

Nodig in de keuken

  • wafelijzer
  1. Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig. Meng het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.
  2. Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet de ijzer tussentijds in met olie.