Havermoutontbijt
Havermoutontbijt

Havermoutontbijt

Ja, je kunt natuurlijk pap maken van havermout. Maar wist je dat je ook havermoutmuffins, -smoothies en -pannenkoeken kunt maken? Hieronder vind je de lekkerste havermoutontbijtjes.

Havermoutpap met banaan en walnoten

Havermoutpap met banaan en walnoten

  1. Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Snijd ondertussen de banaan in plakjes en hak de walnoten grof. Verdeel de havermout over de kommen en garneer de havermout met de banaan en walnoten.
Hoe eet je havermout als ontbijt?

Hoe eet je havermout als ontbijt?

De meeste mensen eten havermout in combinatie met yoghurt, warme melk of water. Maar wist je dat je met havermout ook op andere manieren kunt ontbijten? Zo kun je overnight oats maken: een snel havermoutontbijtje dat een nacht in de koelkast heeft geweekt. Een topgerecht als je ’s ochtends weinig tijd hebt om iets klaar te maken. Verder kun je ook havermoutpannenkoeken, -muffins, en -ontbijttaarten maken. Hoeveel eetlepels havermout je voor je ontbijt nodig hebt? Hou circa 30 tot 60 gram per persoon aan. Dit zijn circa 5 tot 10 eetlepels.

Hoe gezond is havermout als ontbijt?

Hoe gezond je havermoutontbijtje is, hangt natuurlijk af van hoe je het klaarmaakt en wat je eraan toevoegt. Probeer maar eens overnight oats met halfvolle of magere melk, noten en fruit of havermoutpannenkoeken met banaan. Gezonde ontbijtjes, en toch ook heel erg lekker! Havermout bevat namelijk vitamines, zoals vitamine B. Dit is belangrijk voor de stofwisseling. Let op: als je volle melk gebruikt, is je ontbijtje niet meer gezond.

Hoe gezond is havermout als ontbijt?
Is havermout goed om af te vallen?

Is havermout goed om af te vallen?

Een ontbijtje met havermout kan helpen als je probeert af te vallen. Havermout bevat koolhydraten die langzaam verwerkt worden, waardoor je bloedglucose niet sterk piekt. En wanneer je minder last hebt van suikerpieken, val je makkelijker af. Daarnaast geeft havermout een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel gaat snacken. Probeer maar eens slanke ontbijtdrink met havermout of overnight ontbijtgranen met appel. Maar let op: niet alle extra’s die je toevoegt dragen bij aan een slank havermoutontbijtje. Laat producten als volle melk bijvoorbeeld liever staan.